Wednesday, 3 October 2012

NUR TIHANI ZAHRA

Assalamualaikum....

Dah lama tak update blog...bukan tak ingat..tp malas nk karang...hehehehe...hari ni rasa rajin nk update blog..ya la..tambah hati gembira ni kan...gembira dpt anak buah baru...rasa mcm dpt anak sendiri...hehehe..dtg keje asyik fkr nk balik je..huhuhu...

Alhamdulillah...pada 30/09/2012 hari Ahad 14 Zulkaedah 1433 H jam 4.33 pagi adik sya selamat melahirkan seorang bayi perempuan yang kecik molek tu yg di beri nama NUR TIHANI ZAHRA..berat 3.0kg je..hehehe..tecik je kami kan...syukur ya ALLAH...

Ha...ni la si tecik tihani yang kuat tdo..dan jerit kuat2 bila lapar...hehehehe...permata baru kat umah...seronok kat umah ada budak2....:)...riuh rumah...

Nak tau tak Nur Tihani Zahra tu maksud apa???

Nur = Cahaya
Tihani= Bahagia
Zahra= Berseri - seri

Ha...ni la maksudnya... Cahaya Bahagia berseri - seri....harap tiha akan bahagia di dunia dan akhirat..moga jadi anak yg solehah ya syg...

Kitorang ingt ibu tiha peknen baby boy..sebab masa peknen kan tiha,ibu tiha tak suka langsung bau - bauan yg wangi mcm bau minyak wangi pmpuan ke..bedak pmpuan ke..dia suka bau bedak dan minyak wangi ayah tiha je..pas tu bau perfume tndas pun dia tak suka..mesti muntah..kitorang ingt mesti baby boy...ayah tiha melompat klo dpt baby boy...tp baby girl pun dia tak kisah..hehehehe...ibu tiha mmg nk baby girl..tp bila ramai org kata baby boy..dia kata xpe la..janji sihat...

Masa hari sabtu baru ni..29/9/2012...kebetulan sy cuti masa tu..lepak kat umah je la..mak lak masa tu kena keje...si ibu tiha mintak teman kan dia g klinik check tekanan darah kat klinik desa...dalam kul 9.30 pagi tu kitorang pun rempit la g klinik..elok sampai ..nurse check2 kata kepala baby dah ada kat bawah...apa lagi..si  tukang bawak moto ni kelam kabut gila la..ya la..sy pun tak pernah lalu tu semua..heheheh..sampai kat umah..call mak suh balik..ayah lak g kenduri..call jgk suh balik..call ayah tiha yg tgh keje kat t.intan nun suh balik sebab tiha nk kuar dah...siap2 barang semua berdezup g hospital gerik...nasib la barang semua dah prepare siap..dengan air selusuhnya..semua siap la...

Smpai kat hospital gerik kul 10.30 pagi..check in masuk wad...doktor check jalan dah bukak 2cm dah..fuhhh...aku lak yg berdebar..hehehe..apa lagi..call org tu..call org ni..mak pun nampak panik la..tkt jgk kan...mak tak berenti berdoa..jgn la kena hntr hospital ipoh..selalu yg kena hntr ipoh ni yg kena operate..baby lemas..mcm2 la yg kritikal..tkt la...kitorang dgn tak mkn nya..pakat berkampung kat ruang menunggu...tggu2 tak salin lagi...tp ibu tiha dah mcm tak tahan nampak muka..kesian sgt tgk...tahan sakit..turun darah...ya Allah...baru tau peritnya nk jadi ibu...

Malam tu pun tiha tak nak kuar lagi...nurse bawak ibu tiha g scan...nurse kata insyaAllah klo tak mlm,pagi esok baby kuar la ni..nurse kata baby sihat..tp panjang..mcm ibu dia..sebab ayah tiha rendah..hehehehe...tp nurse tak nak cite jantina apa..nurse kata biar la nurse je tgk..ibu tiha tgk masa tiha kuar nanti..sebelum ni pun dok scan tak nampak..tiha kan pemalu...hehehehe...

Kitorang tdo kat ruang menunggu hospital la...ayah tiha kul 8 malam baru sampai dari t.intan...ramai la sedara yg dtg..siap berkelah lagi kat depan hospital tu..hahahaha...makan nasik la..apa la...mak siap bawak tikar...selimut semua siap..hehehehe...tp yg tggu sampai pagi sy ngan mak je...ayah tiha nk tggu..tp mak tak bg sebab nampak ayah tiha letih sgt..tu suh dia balik..pa pe hal kami call..setiap sejam kami g tnya guard mintak tlg tgk kan dah bersalin ke belum...ya la..tak leh masuk kan..suami pun tak boleh masuk..kat hospital gerik ni servis slow sikit...diorang tak maklumkan dah bersalin ke belum...tggu punya tggu..sampai la ke subuh...lepas solat subuh..kami g tnya guard mintak tlg dia masuk tgk..dia ckp tak salin lagi...

Kul 7.30 pagi ibu tiha call suh masuk dalam wad ckp dah selamat bersalin kul 4.33 pagi tadi...~guard tadi tak tau dia masuk tgk ke tak waktu sbuh kitorang tanya..huhuu~...cita kat mak..mak pun nangis la...tanya ibu tiha..dpt baby apa..ibu tiha tak nak cite surprise dia kata...kitorang pun masuk..mak peluk ibu tiha sambil nangis..~aku pun nangis sekali~hahaha..nangis syukur sebab dah selamat..tgk2 si kecik duduk elok je sebelah ibu dia..tak tdo pun...tgk je kitorang...ya Allah..syukur sgt dgn anugerah yg telah Engkau bagi pada kami...kami akan jga dan corak kan dia dengan warna2 yg indah insyaAllah...



Baru la lega rasa...huhuhu..hari ni dah 4 hari dah usia tiha..pandai dah merajuk klo lambat bg susu...hehehehe..cpt je sumbat jari tangan dia masuk mulut klo lmbt sikit suap susu..hehehehe...semoga tiha sentiasa sihat dan membesar dgn gembira...moga menjadi anak yang solehah kelak...mak long syg tiha...muah3...hehehehe...tp pas pantang ibu tiha kena ikut ayah tiha balik teluk intan dah..huhuhu..sunyi la umah nanti..sob3...


NUR TIHANI ZAHRA BINTI MOHD TARMIZI
30/09/2012
^____________^

2 comments:

tamansyurga_87 said...

tahniah... semoga membesar dgn sihat dan solehah.. ^__^

x sabar nyer nk ada baby.. errkkk tetibe..hihi

Anis Cahaya said...

hehehe..mmg pun raudhah..tp kita tgk sakit perit kila nk lahirkan baby tkt lak rasa...tanggung sorang2..sapa pun xleh tlg..yg lain boleh kirim doa je...huhuhu

KLIK!KLIK!ENTRY PENA

get this widget here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...