Tuesday, 14 February 2012

AKTIVITI MAK DI MUSIM KEMARAU

Assalamualaikum......


GERIK,14 Febuari 2012.....hehehehe...pagi2 gerik macam obersea..sejuk gila....tengah hari sampai malam mmg panas...riang2 berkicauan riang..itu tandanya musim kemarau dah tiba...daun getah berguguran...musim luruh juga dah muncul...Alhamdulillah...syukur sgt sebab dpt rasa nikmat ni...hehehe...


Mak skrg sepenuh masa jadi suri rumah la kan...tp mak tak leh dok diam..ada je keje dia nak buat..tambah musim kemarau ni...skrg ni balik je keje mesti mak ada je kat "parking" depan umah tu bawah pokok rambutan...nak tau mak buat apa?buat apa lagi....musim kemarau kan...belah pinang jual...mahal gak pinang sekarang..1kg RM2.50..ok la mak kata...dia bosan duduk saja...dia nk keje..tp di tegah sekeras2nya oleh ku..hehehehe...bukan apa..mak dah 60 tahun...xyah la keje..dok umah...tu mak selalu kata..mak xnk dok umah..bila mak dok umah..baju mak kebanyakannya dah xleh pakai..sebab apa???hahahha...mak dah makin berisi...hehehehe...selain tu, perisi kekabu untuk wat bantal...dan 1 lagi hiris asam gelugur la nak wat asam keping...hehehehe...sempat jugak snap gmbr 2,3 sambil kacau mak petang2...heheheh...


ini kekabu muda yg di belah....xleh nk perisi sebab dia basah...kena jemur dulu...

ini campur2..kekabu muda dan tua...

ha...tu dia..1 keta kekabu..hehehe..

ini 1 raga...

amboi..cucu tok sorang ni rajin tlg tok..rajin kacau...hahahaha...

ini otomen mana ni???hahahha...

dan ini...

yg ni semua kering...leh perisi...

ha..ini lak pinang..dah kering...tggl nk culik je...hehehe...a.k.a cungkil....

ok..get ready nk jual..hehehe...ada la kat 50kg dah yg siap,,rezeki...
heheheh..itulah kehidupan di kampung...sangat2 seronok....mcm2 aktiviti ada.....hepi2...:D

2 comments:

tamansyurga_87 said...

rindu nyer kat family kak long yg baik dan sweet tu.. bila la dpt g sana lagi.. mandi sungai..hehehe

Anis Cahaya said...

hehehehe..dtg la raudhah sebelum kamu ada "bantal peluk"..huhuhu...

KLIK!KLIK!ENTRY PENA

get this widget here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...